current affairs gets you latest news about sports , cinema,GK 2016. and helps you in gaining information and also entertain you.

Affiliate

neues jahr 2018

Our Sponsors

Tuesday, 29 March 2016

Important questions


General Knowledge:
1. Which indian king used naval power to
conquer ports of east asia? rajendra chola
2. Where is the island of Sychelles located? east
of africa
3. Green house gas effect on Earth? global
warming
4. Land locked country?
5. Largest non polar desert in the world?
6. Where was paper invented? China
7. Who was the first to score a perfect 10 in
olympics in Gymnastics? Nadia Elena
8. UNESCO headquarters? Paris
9. Thailand currency? Thai Bhat
10. RBI founded in? 1935
11. Jimmy Wales and Larry Sangers related with
which company? Wikipedia
12. What did Edward jenney Jenner pioneer ?
13. Quit India Revolution?
14. Interpol headquarter-
15. Environment day?
16. smallest bone in human body?
17. subhash chandra bhose father’s name?
18. Who called semant Gandhi?
19. National song written by ?
20. Where do u find Kunchilal water falls?-
21. Organ that can grow and regenerate?
22. Last Mughal emperor?
23. ollination by wind is called?
24. Reared for its fleece or Fiber in?
25. where in the human body can you find islets
of langerhans?
26. Brightest star in our sky?
27. Maximum foot ball titles won which country?
28. Medieval indian book of mathematics ?
29. Mangalyan launched from?
30. Queen berry rules in which game?
31. A Deep crack in glacier is called?
32. Frontier Gandhi is?
33. Which is Always present in organic
compound?
34. Largest fresh water lake?
35. Called Aurum ? 1.Bronze 2.Gold 3.Silver
4.Copper
36. Which Organ in the human body that can
Regrow/Regenerate?
37. Granite is an example of?
38. Din i illahi founder?
39. Queensberry is associated to which sports?
40. Which country max time won FIFA worldcup?

Thursday, 24 March 2016

Important indian cities founder


Imp Indian Cities - Founder
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1. Who was the founder of Madras ?
ANS : Francis Day
2. Who was the founder of Delhi ?
ANS : Anankapalan
3. Who was the founder of Calcutta ?
ANS : Job Charnok
4. Who was the founder of Allahabad ?
ANS : Akbar
5. Who was the founder of Ajmeer ?
ANS : Ajaypal Chauhan
6. Who was the founder of Hisar ?
ANS : Firozshah Tuglaq
7. Who was the founder of Siri ?
ANS : Alaudden Khilji
8. Who was the founder of Vijayanagaram ?
ANS : Hariharan 1
9. Who was the founder of Jodhpur ?
ANS : Rao Jodha
10. Who was the founder of Fathepur Sikri ?
ANS : Akbar
11. Who was the founder of Hyderabad ?
ANS : Quli Qutabshah
12. Who was the founder of Agra ?
ANS : Sikkandar Lodhi
13. Who was the founder of Mahabalipuram ?
ANS : Narasimhawarma
14. Who was the founder of Ahmedabad ?
ANS : Ahmed Shah
15. The city of Daulatabad was founded by ?
ANS : Muhammad Bin Tughlaq
16. Dinpanah was founded by ?
ANS : Humayun
17. The city of Jahanpanah was founded by ?
ANS : Muhammad Bin Tughlaq
18. The founder of Gangaikondachol
apuram ?
ANS : Rajendra Chola I
19. The city of Shahjahanabad was founded by ?
ANS : Shah Jahan
20. Chandigarh was designed by whom ?
ANS : Le Coubusier
21. The city of Amritsar was founded by ?
ANS : Guru Ram Das
22. The city founded by Kanishka in Kashmir was ?
ANS : Kanishkapuram
23. The founder of the city of Patna ?
ANS : Sher Shah
24. The architect of New Delhi ?
ANS : Edwin Lutyens
25. The architect of the city of Gandhinagar ?
ANS : Le Coubusier
26. Who was the founder of Mumbai ?
ANS : Onald Ogjiar
27. Who was the founder of Bhopal ?
ANS : Raja Bhoj
28. Who was the founder of Indore ?
ANS : Ahilya Bai
29. Who was the founder of Tughlakabad ?
ANS : Mohammad Tughlaq
30. Who was the founder of Jaipur ?
ANS : Sawai Jai Singh

Tuesday, 22 March 2016

Important Solar system facts


Solar System: Some important Facts

📌Biggest Planet ◄► Jupiter

📌Smallest Planet ◄► Mercury

📌Nearest Planet to Sun ◄► Mercury

📌Farthest Planet to Sun ◄► Neptune

📌Brightest Planet ◄► Venus

📌Nearest Planet to Earth ◄► Venus

📌Hottest Planet ◄► Venus

📌Coldest Planet ◄► Neptune

📌Red Planet ◄► Mars

📌Biggest Satelllite ◄► Ganymede

📌Smallest Satelllite ◄► Deimos

📌Blue Planet ◄► Earth

📌Morning Star ◄► Venus

📌Evening Star ◄► Venus

📌Planet with a Red Spot ◄► Jupiter

📌Brightest planet outside Solar System ◄► Sirius (Dog Star)

📌Closet Star of Solar System ◄► Proxima Centauri

📌Fastest rotation in Solar System ◄► Jupiter

📌Slowtest rotation in Solar System ◄► Venus

📌Fatest revolution in Solar System ◄► Mercury

📌Slowtest revolution in Solar System ◄► Neptune

Sunday, 13 March 2016

Easy example for socialism


Socialism

An economics professor at a local college made a statement that he had never failed a single student before, but had recently fa iled an entire class. That class had insisted that socialism worked and that no one would be poor and no one would be rich, a great equalizer.

The professor then said, "OK, we will have an experiment in this class on Socialism principles: All grades will be averaged and everyone will receive the same grade so no one will fail and no one will receive an A.... (substituting grades for dollars - something closer to home and more readily understood by all).

After the first test, the grades were averaged and everyone got a B. The students who studied hard were upset and the students who studied little were happy. As the second test rolled around, the students who studied little had studied even less and the ones who studied hard decided they wanted a free ride too so they studied little.

The second test average was a D! No one was happy.
When the 3rd test rolled around, the average was an F.

As the tests proceeded, the scores never increased as bickering, blame and name-calling all resulted in hard feelings and no one would study for the benefit of anyone else.

To their great surprise, ALL FAILED and the professor told them that socialism would also ultimately fail because when the reward is great, the effort to succeed is great, but when government takes all the reward away, no one will try or want to succeed. Could not be any simpler than that. These are possibly the 5 best sentences you'll ever read and all applicable to this experiment:

1. You cannot legislate the poor into prosperity by legislating the wealthy out of prosperity.

2. What one person receives without working for, another person must work for without receiving.

3. The government cannot give to anybody anything that the government does not first take from somebody else.

4. You cannot multiply wealth by dividing it!

5. When half of the people get the idea that they do not have to work because the other half is going to take care of them, and when the other half gets the idea that it does no good to work because somebody else is going to get what they work for, that is the beginning of the end of any nation.

Can you think of a reason for not sharing this?

Neither could I.